· 

Recensie De gevallen koning

 

Recensie Elfhame 2: De gevallen koning - Holly Black

 

Let op! Kan spoilers uit deel 1 bevatten!

 

Ik kan al meteen zeggen dat De gevallen koning me niet heeft teleurgesteld. Het heeft alles wat deel 1 ook heeft: de prachtige omschrijvingen van de Faerie wereld, de onverwachte wendingen, de onvoorspelbare personages en hier en daar een vleugje romantiek. 

 

Het verhaal begint een tijdje na waar deel 1 is geëindigd en meteen voel en beleef je de benarde situatie waar Jude zich in bevindt. Uit alle macht probeert ze haar geheimen te bewaren en het land te heersen vanuit Cardan’s schaduw. Het is alles behalve makkelijk en al snel merk je dat niemand te vertrouwen is aan het Faerie hof. Als lezer word je zelf ook een beetje paranoïde en zoek je achter elk gesprek, dat je leest, wel iets. Ik vind het echt heel goed neergezet.

 

De rest van mijn review lees je op Hebban.


Achterflaptekst van het boek

Jude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

Reactie schrijven

Commentaren: 0